"O, iş başına geçti mi (ya da sırtını çevirip gitti mi) yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya, ekini ve nesli helak etmeye çaba harcar. Allah ise, bozgunculuğu sevmez."  ( Bakara suresi 205. Ayet)

Ekin , canlılar için hayati öneme sahip gıdaların, üretilmesi / işlenmesi için toprağa atılan tohumun harmanlama işlemine kadar olan durumdur.

Nesil, bir dönemi temsil eden insan topluluğudur.

İnsanlık tarihî boyunca işin başına geçen, gücü elinde tutan bozguncular , her daim "ürünleri / ekinleri" ve nesilleri helak etmek için  çaba harcar.
Tarihte örnekleri çoktur;
 Lut kavmini helak eden şey,  neslin hedef alınması fıtratın hiçe sayılmasıdır.
Firavunun  Yeni doğan erkek çocukları katletmesi neslin hedef alınmasıdır.

Salih (a.s) devesinin kesilmesi ürünün/ ekinin helak edilmesi sınıfında sayılır.

 Peygamberler vahyin ışığında nesilleri ıslah etmek için gönderilirler .
  Bozguncular,  nesilleri ıslah eden , doğru yolu gösteren peygamberleri de katletmişlerdir.
Peygamberlerin katledilmesi yine neslin hedef alındığını gösterir.
 
Savaş çıkaran zalim topluluklar, hem nesli hemde ekini hedef almışlardır. 
Savaşın olduğu yerlerde insanlar katledilir, mallara zarar verilir. 
Savaşlar ekin ve neslin helak edilmesinde direkt başrolü çeker.

Günümüzde hem direkt hem dolaylı olarak ekin ve nesil ifsad edilmektedir.
GDO ' lu ürünler, kimyevi tarım ilaçları, kullanılan katkı maddeleri ile gıdaların raf ömrünün uzatılması,  tek kullanımlık plastik maddeler, cinsiyet değiştirme operasyonları, cinsiyetsizlik akımları, gecelerin suni ışıklarla aydınlatılması, hızlı tüketim, aşırı tüketim,alkol , uyuşturucu , sosyal medya gibi neslin ve ekinin ifsat edilmesi  çalışmalarına direkt ve dolaylı  olan örneklerdir. Yazmadığım daha çok örnekler de vardır.

Dünya savaşları, hiroşima'ya atılan atom bombası, kullanılan ateşli silahlar, atılan fosfor ve nükleer bombalar sonucunda ; Yüz yıllar  boyunca sakat kalan , vücut bütünlüğünü sağlamadan doğan insanlar, tarumar olmuş evler, tarlalar , yıkılmış şehirler bozguncular tarafından neslin ve ekinin hedef alındığının en önemli kanıtıdır 

Gazze'de yapılan soykırım hem ekinin hem neslin direkt hedef alınmasıdır.  

Ekin ve neslin korunması adına:
Gazze'de ki soykırım vicdanlı insanlar tarafından protesto edilmesi, elinde siyasi ve maddi güç olanların güç kullanarak müdahale etmesi gerekir. 

 Ekini ve nesli ifsad etmeye azimli bozguncular bakara suresi 11 ve 12. Ayette tarif edilmiştir. Ayetlerin meali şöyledir :Onlara: " Yeryüzünde bozgunculuk yapmayın!” dendiği zaman, “Hayır! Biz ancak ıslah edicileriz” derler. Dikkat edin! Onlar bozguncuların ta kendileridir; fakat bunun farkına varmazlar.( Bakara suresi 11 ve 12. Ayet)

Batılı emperyalistlerin ülkeleri işgal etme gerekçelerini dinlediğimizde  , demokrasi getirmek, insan haklarını, kadın haklarını korumak olduğunu söylüyorlar, yani "Biz ıslah ediciyiz" diyorlar.  İşgallerin sonucunda koruyacağız dedikleri şeylerin özelikle çiğnendiğini  görüyoruz .Bu durum  emperyalistlerin aslında ıslah edici değil bozguncuların  ta kendileri olduğunu gösteriyor.
 
Ekinin ve neslin bozgunculardan korunması zaruridir.  
Tüm insanlığın bu yönde çalışması ve bilinçlenmesi mecburidir.
Bozgunculuğa karşı "Asrı saadet dönemi " model alınarak mücadele edilmesi tüm insanlığın menfaatinedir...

Nurullah yiğit 
10.04.2024